Grădinița Nr. 133 este o instituție de învățământ preșcolar, de stat ce dispune de două locații în Municipiul București. Ambele locații sunt situate în sectorul 2 al capitalei: una se află pe strada Aurel Vlaicu nr. 30-32, în timp ce a doua se poziționează pe strada Dragoș Vodă nr. 25. Calea comună de acces pentru ambele sedii este Bulevardul Dacia.
Programul grădiniței este unul prelungit, fiind cuprins în intervalul 08:00-18:00, de luni până vineri, iar copiii pot fi înscriși începând cu vârsta de 3 ani.
Ambele locații dispun de curte proprie dotată cu locuri de joacă pentru copii, special amenajate pentru desfășurarea de activități recreative.
Unitatea de învățământ dispune de:
Din punct de vedere al siguranței, ambele sedii se bucură de supraveghere și control.
În curtea sediului din strada Dragoș Vodă se află cea mai mare magnolie din Bucureşti, care a fost plantată înainte de al doilea război mondial de către un farmacist austriac, fiind un arbore ocrotit și un adevărat simbol al grădiniței.
Sediul din strada Aurel Vlaicu, nr. 30-32, deține una dintre cele mai mari curți interioare din sector, are încărcătură istorică, aparținând în trecut Academiei Române. Locația este amplasată într-o zonă care facilitează desfășurarea unor activități extracurriculare, datorită instituțiilor aflate în apropiere, precum: ,,Școala Centrală București”, ,,Institutul Francez”, Inspectoratul Școlar al sectorului 2 și ,,Teatrul Țăndărică”. De asemenea, atât: parcul ,,Ioanid”, cât și parcul ,,Grădina Icoanei” sunt foarte aproape de locație.
Personalul didactic al unității este alcătuit din cadre didactice prietenoase, cu studii de specialitate și grade didactice obținute în învățământ, majoritatea cu foarte multă experiență în lucrul cu copiii. Diversitatea personalului este foarte bine pusă la punct, din colectiv făcând parte și angajați specializați pe mai multe domenii de activitate: atât personal medical cât și personal nedidactic, pregătiți întotdeauna să vă ofere o mână de ajutor atât dumneavoastră cât și preșcolarilor.
Grupele de copiii se formează în funcție de vârstă, în grupe mici, mijlocii și mari, iar fiecare grupă are un nume distinctiv pentru a crea o atmosferă prietenoasă și primitoare pentru preșcolari.